Search This Blog

15 June 2010

Un petec de civilizatie

Aseara am avut cea mai placuta experienta cinematografica de pana acum.

Cu chef de nedus acasa, ne alegem "Website story", un film pe care voiam de mult sa-l vedem, care ruleaza doar la Cotroceni. Pare placuta o alternativa la mall-uri asa ca setam directia "Gradina Botanica" si razbim traficul.

Pentru cei ce nu au ajuns in zona sau au fost prea grabiti trebuie spus ca stradutele de langa Gradina Botanica merita un pas domol. E frumos, fara a fi opulent. Parca banii sunt acoperiti de bun gust, fara a lipsi insa. Interesant si mai rar in Bucuresti 2010. Un petec de civilizatie.

Ajungem la cinematograf, pentru a lua bilete din timp, inainte de a ne potoli foamea - trebuie sa fim siguri ca gasim (este ultimul spectacol). Prima surpriza se gaseste imediat in spatele usii: intram intr-o cafenea mica, cocheta, goala. Doar o domnisoara si un domn, in dreptul barului:
"Pentru film?" intreaba el.
Raspunsul nostru afirmativ e timid dar zambetul lui incurajeaza. Scoate teancul de bilete invitandu-ne sa luam loc la una din mesele cafenelei.

Noua insa ne e cam foame si ne grabim sa iesim. Am identificat in apropiere un non-stop cu junk/fast food (s-a dovedit a fi foarte buna si cu servicii de nota 10, dar asta e off-topic). Ne opreste un pic fastacit: "Stiti, sa speram ca mai vine lume... Nu putem incepe proiectia decat cu minim 4 persoane in sala..."
"Pai suntem doar noi?"
"Da"
"Si cat costa biletul?"
"10 lei"
"?! Ok. Daca nu vine nimeni mai luam 2. E ca si cum am inchiria sala :)) !!!"
Un pic mirat, e de acord.

Jumatate de ora mai tarziu, satisfacuti culinar, stam la una din mesele cafenelei savurand un suc, o inghetatata, o tigara, o serie comica pe ProCinema. Pe unul dintre cele doua mari LCD-uri din cafenea. Nu mai venise nimeni. Grabesc Psk sa stinga tigara - constiinta ma apasa, oamenii ne aprinsesera luminile in sala si totul era pregatit. Pentru sala noastra "inchiriata" cu mai putin de zece euro :).
"Nu e nevoie sa o stingeti, se fumeaza inauntru. Puteti lua si sucurile, orice."
"?!?! Multumim frumos!"
Inauntru, scaune mari si confortabile. Randurile de sus sunt aerisite, cu masute de sticla pe care sa-ti poti pune scrumiera, tigarile, sucul... Scaunul se poate lasa si pe spate. Lipseste masajul la picioare dar nu m-ar mira sa-l introduca in curand. Incepe filmul:



Parca si sonorizarea e buna pt un film romanesc. Imi scapa o replica: "Bun Chisu asta..."

La plecare, sunt curios si intreb daca e mereu asa liber. Aflu ca e o situatie speciala, au fost si cazuri in care in sala au intrat pana si 16 persoane! Adica aproximativ 2 randuri de scaune. Iar din toamna e posibil sa-l faca 3D.
"Mall-urile o sa cada, domne'! Nu vedeti ca se deschide unul si se inchid doua?"
Eu sper sa nu cada, ca sa putem sa mergem in continuare linistiti la Glendale, in civilizatie. Suntem invitati sa mai venim. Si ne mai ducem.

No comments:

Post a Comment