Search This Blog

22 April 2010

Suc de citrice

Mie-mi plac portocalele.

In zona profesionala, excursia de ieri, impreuna cu Alex, colegul meu in lumea minunata a meetingurilor, oportunitatilor, ofertelor and so on. Pe un lead gasit de el plecam de dimineata in Brasov. Intalnirea principala setata la pranz, de care lipisem o alta la 2 pm si apoi incercam sa mai exploram ceva. Daca si mancam intre timp era perfect (stiu un restaurant superb si fara fite, dar ma voi mai duce acolo si voi scrie cu alta ocazie despre el).

Parcandu-ne si taxandu-ne din greu, ne gandim sa incercam un McDonald's in cele 10 minute pe care le mai aveam pana la intalnire. Nu stiu daca ati vazut vreodata cum mananca un caine infometat; daca nu, va spun eu: inghite direct. Asa ma simteam si eu in incercarea de a-mi potoli foamea si a nu intarzia in acelasi timp. Anyway, ajunsi in curtea institutiei cu pricina, il sunam pe domnul respectiv. Va imaginati si singuri reactia la replica "aha... si de la ce ora trebuia sa ne vedem?". Long story short, omul uitase complet si nu era disponibil pana dupa amiaza.
Buuun. Nu c-ar fi prima oara, vanzatorul are parte de multe astfel de situatii, expresia "il dai afara pe usa si intra pe geam" avand o acoperire in viata reala :p. Ne folosim de prilej pentru a ne face celalte doua intalniri, foarte dragute si promitatoare, pe ultima scurtand-o insa la un moment dat, pentru a ajunge, din nou, la domnul de dimineata. Pe care l-am gasit. Intr-o sedinta. Ne-a rugat sa-l asteptam 15 minute pana se elibereaza. L-am asteptat 90 - pacat ca nu era niciun meci, ar fi picat la fix.

Am un prieten bun care numeste asta **** ("oral intercourse" cu aroma de citrice) din partea clientului si care va citi acest post. Sunt chiar curios daca ar fi plecat (am fost tentat dupa o ora de asteptare), daca i-ar fi batut obrazul scotandu-l din sedinta (alta tentatie puternica), daca i-ar fi scos cablurile VGA (asta a fost mai mult decat tentatie) sau daca ar fi asteptat rabdator, asa cum a facut colegul meu. Lasand gluma la o parte, dilema mea este legata de limita de orgoliu. De la ce minut e prea mult? De cand ar trebui sa spui ca, daca te respecti, iti asumi esecul intalnirii si pleci? Si cat de ok este sa astepti si sa incerci sa intelegi ce se intampla, sa-l asculti si sa arati ca pozitia ta este langa el?

S-a dovedit ca omul fusese extrem de aglomerat si zapacit dupa o calatorie de aproape 2 zile datorata norului vulcanic. Si a fost foarte dispus sa ne ajute, sa colaboram, sa construim. A iesit bine, o discutie productiva de o ora. Daca ar fi durat 10 minute si ar fi spus nu, ar mai fi fost ok?

Azi o sa-mi cumpar portocale.

Altfel, Brasovul mai frumos decat l-am lasat. N-am poze multe si nici relevante, dar sunt de ieri :)


2 comments:

  1. Roma nu a fost construita intr-o singura zi.

    ReplyDelete
  2. daca eram eu, injuram, dar tot stateam sa il fac, nu e nici o satisfactie mai mare decat sa iei un uplift mai mare de 100% :P

    ReplyDelete