Search This Blog

08 April 2010

Compenseaza ceva?

Joi dimineata, intersectia Caramfil cu Podul Baneasa. Daca vii dinspre Charles de Gaulle si vrei sa ajungi spre Romaero, trebuie sa faci stanga. Semafor, 4 benzi, aparent civilizat.

Pe sensul Baneasa -> Pipera, doua benzi + linia tramvai. Pardon, 2 benzi + VW Tuareg. Maare. Ca deh, tot ce-i mare e bun - nu conteaza daca stii sau nu ce sa faci cu ea.
Lasand la o parte principiul cum ca erau niste fraieri (nu multi, 2-3 / banda) care stateau corect la semafor si ca nu e nici legal si nici civilizat sa te pui pe linia de tramvai doar ca sa fii tu primul, de data asta omul chiar incurca. Pentru ca pe celalalt sens au aparut niste cratere care in situatia data puteau fi ocolite doar prin el. Consecinta, dau cu masina in cratere si ma uit la ei. O soapta n-am scos, doar m-am uitat cat se poate de lung si de fix atat la domnul (in his 30s) de la volan, care n-a avut nici nesimtirea sa protesteze si nici decenta sa se scuze, cat si la tanti (in her 50s) din dreapta lui.

Paranteza: incerc sa fiu pe cat posibil "politically correct" si sa nu judec oamenii. Nu-mi reuseste de fiecare data, iar acum este unul dintre acele momente. Nu ma pot opri sa observ ca femeile care au dublul greutatii lor se impart in 2 categorii diametral opuse: "painea lui Dumnezeu" si "vaci proaste" (expresie consacrata, n-am nimic cu vaca, un animal mult mai ok decat specimenele in discutie). Pentru acestea din urma, eu mai am o expresie, care in momente de indignare se manifesta astfel: "Uite, uite, tanti aia a mancat un copilas!". Aluzie la faptul ca arata ca si cum ar fi gravide insa, stupoare, nu-s. Explicabil de altfel, pentru graviditate trebuind sa se uite cineva la tine si sa ajunga in locuri.

Revenind, azi dimineata, in dreapta domnului bine imbracat si complet absent, am dat peste o vaca proasta care mancase un copilas. Si care, probabil, ar fi vrut sa ma manance si pe mine, din moment ce a deschis o gura maaare, maaare si a inceput sa urle (mi-a fost un pic teama pt geamurile SUV-ului de lux ;) de la VolksWagen). Cum de-mi permit sa ma uit la ea?! Da' cine sunt eu?!

Instinctul mi-a spus sa ma uit si-n fata, poate a mai rasarit vreun crater sau vreun stalp in mijlocul drumului (deh - Romania land of choice, acolo unde gropile sunt libere sa-si aleaga locul). Am lasat vaca proasta care mancase un copilas sa-si continue procesul in staulul ei de lux de la VW si mi-am vazut de drum. In incercarea de-a decide daca am facut bine, ma gandeam ca lasand geamul jos sau interactionand si in alt fel as fi devenit un bou prost, intr-un staul japonez. Parca nu cadreaza :))

Mi-am propus sa-mi cumpar o camera "spy" - integrata in rama de ochelari, pentru a le face poze. Si apoi pot cumpara spatiu de expunere, pe praful asta gasim mai ieftin. Sa se vada, ca la ferma animalelor...

Imi amintesc scurt acum de individul de ieri, un pustan care dupa ce si-a terminat tigara a aruncat-o pe geam. Aici chiar imi pare rau ca n-am coborat sa i-o bag la loc in masina. Poate mai avea nevoie de ea, ca la studenti mai greu cu banii de tigari...

Intr-o zi o sa va povestesc cum m-am decis eu ca trebuie sa am masina :)

Deocamdata e suficient.

PS
Si ca sa ne intelegem: n-am nimic cu cei care-si cumpara SUV-uri, off-roader-e sau masini de lux. Am o problema cu cei care cred ca doar pentru ca au o casa sau o masina mai Mare, atunci isi pot permite Orice. Stai! E Romania, land of chioce, isi pot alege ce vor... Fuck!

1 comment:

  1. tuaregu' e mare si lat. mai nesimtiti sunt ei cu logan care ocupa 2 benzi si/sau 3 locuri de parcare..
    uite exemple (daca nu le stiai deja):

    http://www.trafictube.ro/

    http://deanpulea.blogspot.com/

    ReplyDelete