Search This Blog

29 November 2010

Contraste

O zi interesanta, o situatie datorita careia am un sentiment ciudat:

Am pornit de la necesitatea legalizarii unei sentinte judecatoresti. Trecem peste faptul ca nu e suficienta comunicarea primita acasa.

Google search: "judecatoria buftea". Gasit contact. Sun si raspunde repede o voce calda. Imi spune ca legalizarea se face pe loc. Pana la ora 2 PM. Si imi trebuie doar o taxa de arhiva de 2 lei. Really ? :)))

Ajung la judecatorie. Semne si oameni amabili ma indruma catre arhiva. O figura calda imi spune ca se rezolva. Doar ca imi mai trebuie o cerere (o gasesc tip la 10m in spate), un timbru judiciar de 50 bani (de la posta), iar taxa se plateste la primarie. Totul intr-un zambet. Zambesc si eu si plec.

Imi iau cererea in 30 sec, zambind. Plec din parcare fara sa platesc nimic, statusem prea putin. Tanti imi zambeste. Ma duc la primarie. Sunt indrumat zambind catre camera de taxe. La ghiseu alte zambete, si aflu si unde e posta. Scot masina din locul de parcare pe care-l gasisem liber si amenajat langa primarie si, zambind, ma duc spre posta. Doi copii indragostiti de pe strada imi arata, zambind, posta. Doamnele de acolo sunt suparate pentru ca varsasera cafeaua pe tastatura. Dar una dintre ele vine zambind si-mi da timbrul.

Inapoi la arhiva. Unde figura calda gaseste dosarul folosind usor un soft specializat. Trebuie sa-i fac o copie la xeroxul din spate. Un anumit loc, unde dorarele sunt duse de Nea' Nelu, singurul autorizat. Acolo e un pic de coada dar doamnele zambesc si dupa ce termina de copiat ma ajuta sa ia Nea Nelu dosarul mai repede. Acum astept la coada la arhiva, sunt al 3-lea.
Cred ca in 5 minute o sa fiu in parcare, bag jetonul, platesc 1,5 lei si plec. Zambind.

Datorita unor oameni care desi castiga cu 25% mai putin zambesc cand fac lucruri stupide intr-un sistem de rahat.

Sa zambim. Multumesc.



Dan Stefanescu
*mobile sent, please ignore any typos

No comments:

Post a Comment